Description

Tussen Aarlen en Martelange in het zuiden van de provincie Luxemburg strekt het natuurpark van de vallei van de Attert zich uit over een scharnierzone tussen het woud van Anlier op Ardense grond enerzijds en de beroemde cuesta’s van het Land van Lotharingen anderzijds. De hele rijkdom van de natuurlijke omgeving is aan deze bijzonderheid te danken. Dit park werd ingericht in 1994 en de grens valt precies samen met die van de gemeente Attert, dit is 7095 ha voor 5200 inwoners.

Carte du Parc naturel de la Vallée de l'Attert (afficher en grand)

De vallei van de Attert is zeer geschikt voor ontspanning en natuurtoerisme. Bewegwijzerde wandelingen doorkruisen de vallei: een uitgelezen manier om de verschillende landschappen en de 17 dorpjes en gehuchten van het natuurpark te verkennen. Het onroerende erfgoed is ook zeer interessant en het dorp Nobressart is geklasseerd als “een van de mooiste dorpen van Wallonië”.

Het Maison du Parc naturel (huis van het natuurpark) in Attert is een uitstekend startpunt om te weten te komen waar men kan slapen, eten of wandelen. Er is daar ook het bezoekerscentrum “Voyage au cœur de l’Attert” met een didactisch overzicht van de vallei van de Attert en het land van Lotharingen.