Description

In het zuiden van de Provincie Luxemburg omringt het natuurpark Haute-Sûre Forêt d’Anlier de twee grote landschapselementen van het bekken van de Haute Sûre en het woudland van Anlier.  Het reliëf bestaat uit 4 variaties: een uitgestrekt plateau met landbouwgebied van Libramont-Bastogne; het bekken van de Sûre met zijn valleien; het massief van Anlier gedomineerd door loofbossen; en Lotharingen met voornamelijk landbouwgebied.

Carte du Parc naturel Haute-Sûre Forêt d'Anlier (afficher en grand)

Dit gebied is bezaaid met authentieke dorpjes en karaktervolle stadjes. Er overleeft een opmerkelijk historisch en architecturaal erfgoed (talrijke legendes, de smidsen van Mellier en Habay-la-Neuve, het kasteel van Pont d’Oye, de slag om de Ardennen, oude leisteengroeven van Martelange…). Culinair wordt men er ook verwend, met bijvoorbeeld de Ardense ham en ambachtelijk gebrouwen bieren, slakken, honing, kazen van alle soorten.

Het Maison du Parc naturel (huis van het natuurpark) in een oude molen van Martelange is een absolute must. U vindt er een ruimte voor ontspanning, informatie en tentoonstellingen. Een mooie gelegenheid om een overzicht te krijgen over de vallei van de Sûre en het woud van Anlier !