Description

In het noordwesten van Wallonië ligt het Pays des Collines, gekenmerkt door glooiende beboste heuveltoppen die uitkijken over de laagvlakten van Hennuyères en het Plaine de Flandre. De ijzerhoudende greskleigrond heeft de onderliggende lagen beschermd tegen erosie. De minder goed beschermde zones werden ingesneden en zo ontstonden de heuvels.

Carte du Parc naturel du Pays des Collines (afficher en grand)

Ze lokken u tot de verkenning van een gulle en rijke natuur waar de bos- en bermlandschappen hun grootsheid in elk seizoen tentoonspreiden. De magie van de kastelen van Anvaing en de la Berlière dragen bij tot de pracht van het gebied. Het leven volgt er het ritme van rijke lokale tradities. Verspreid over het jaar vormen uiteenlopende folkloristische evenementen een uitgelezen kennismakingsmoment met de streekproducten.

Steeds meer toeristen komen dit beschermde landschap met een gereputeerde gastronomie en met sterke tradities verkennen.

Om al deze rijkdommen beter te beschermen, werd in 1997 het Parc naturel du Pays des Collines opgericht. Dit verenigt de gemeenten Ellezelles, Flobecq, Mont-de-l’Enclus, Frasnes-lez-Anvaing en Ath (Houtaing, Mainvault en Ostiches).

Het Pays des Collines is naast een schat van fauna en flora ook een zeer rijke bron van knowhow en inspiratie.